Home SportOstali sportovi Automobil izdao Vesnića u Slovačkoj

Automobil izdao Vesnića u Slovačkoj

by Velimir Popovic

2014-05-11 10-14-08 - IMG_2195

 Užički automobilista Milovan Vesnić nije uspeo da završi trku u slovačkom Slovakijaringu pošto je na polovini prve trke njegov autmobil stao. U jeku borbe za pozicije od osmog do jedanaestog mesta generalno, kada je Vesnić iz kruga u krug stizao i prestizao svoje protivnike, BMW se naprosto izgasio kao i nade srpskog automobiliste za visok plasman.

Vesnić je trku započeo sa pozicije 16 i veoma brzo stigao do mesta broj jedanaest. Grupa od četiri vozača ispred njega bila je evidentno sporija i želja tima da se nekako stigne do pozicije broj osam koja donosi prvu startnu poziciju za drugu trku nezaustavljivo se ostvarivala svakim metrom staze. Na žalost u trenutku kada se spremao za napad na Slovaka Sladecku i Nemca Fišera automobil je naprosto ostao bez gasa a potom se i izgasio. Tim je u neverici od količine malera koji ih prati od početka sezone pokušao da locira problem u kratkom vremenu između dve trke, ali bez uspeha.

—Po prvi put ove godine počeo sam da se lepo osećam u automobilu. Lošu sreću sa treninga sam ostavio iza sebe i pozicije počeo da osvajam u trci. Sve je funkcionisalo savršeno a onda odjedanput automobil se ugasio. Malo je reći da sam razočaran jer maleru nikada kraja i pored ogromnog truda i rada koji svi kao kolektiv ulažemo u sve ovo — kratko je prokomentarisao Vesnić.

2014-05-11 10-41-54 - IMG_2207

Tim trenutno pokušava da otkrije šta je zapravo problem što će u značajnoj meri označiti u kom pravcu će dalje ići sezona. Na žalost sve opcije su u igri pa i ona najgora da u slučaju ozbiljnijeg kvara tim ne nastupi na trci u Austriji, ali i u ostatku šampionata.

Izvor: ASK Vesnić auto

You may also like

Leave a Comment