Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home SportAtletika Atletičar Petar Udovičić: Atletika je pravi sport za mene

Atletičar Petar Udovičić: Atletika je pravi sport za mene

by Velimir Popovic
0 comment

IMG_4696

Petar Udovičić (18) je član Atletskog kluba „Užice” koji sjajnim rezultatima koje je postizao tokom četiri godine koliko se bavi atletikom, pokazuje da za njega ne postoje prepreke i da kada nešto želiš i mnogo radiš, uspeh mora da dođe.

Petar je osoba sa invaliditetom, ali to ga ne sprečava da redovno trenira, učestvuje na takmičenjima i postiže odlične rezultate. Takmiči se na srednjim prugama na 800, 1500 i 3000 metara, ali ističe da mu više odgovaraju duže deonice, jer je veoma izdržljiv.

—Počeo sam da se bavim atletikom pre četiri godine, pošto sam u školi saznao za klub i odlučio sam da se oprobam i eto ostao sam. Zavoleo sam ovaj sport, jer sam shvatio da u njemu mogu mnogo da pružim, a uz to i da steknem nove prijatelje i da dosta putujem—priča Petar.

IMG_4688

Atletika je nekima dosadna i nezanimljiva, ali Petar nas uverava da kada počne da se trenira onda se vrlo brzo zavoli.

—Na treninzima nije lako, ali bez napornog rada i odricanja, ne mogu se postizati dobri rezultati. Uz ostale članove u klubu sve se lakše podnosi i svi se trudimo da jedni drugima pružimo podršku kako bismo bili bolji na takmičenjima.

Najveći uspeh do sada mu je nastup na Evropskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom koje je prošle godine održano u Svensiju.

—Na tom takmičenju u veoma jakoj konkurenciji osvojio sam šesto mesto u trci na 1500 metara. Zadovoljan sam rezultatom koji sam postigao, jer sam se vrlo dobro snašao na jednom velikom međunaordnom takmičenju. Prošle godine sam učestvovao i na otvorenom Prvenstvu Italije za osobe sa invaliditetom gde sam zauzeo drugo mesto u trci na 800 metara—priča Petar koji nam je rekao da i dalje pre trke ima pozitivnu tremu, ali da ona nestaje kada trka krene i u glavi mu je samo deonica i da istrči što bolje.

U narednom periodu Petra očekuje otvoreno Prvenstvo Hrvatske za osobe sa invaliditetom i nada se da će biti u prilici da nastupi i na prvim Omladinskim evropskim igrama za osobe sa invalidtetom u Lionu.

M. H.

Related Posts

Leave a Comment