Užice, RS
26°
Делимично облачно
22ч23ч0ч1ч2ч
23°C
22°C
21°C
20°C
19°C
Home VestiHronika „ARLEMM – umetnički karavan” stiže u nedelju u Užice

„ARLEMM – umetnički karavan” stiže u nedelju u Užice

by Velimir Popovic

11666043_902445796480879_7974662639921523566_n

„ARLEMM –umetnički karavan” sa izložbom fotografija na otvorenom kojima se prenosi  poruka celoj Zapadnoj Srbiji, putem „uhvaćenog trenutka”, talenata i zvuka koji se vidi, biće održana na gradskom Trgu u Užicu od 5. do 12. jula. Izložba će biti otvorena u nedelju, 5. jula u 20 i 30 časova.

ARLEMM je kulturno – edukativna manifestacija koja okuplja najeminentnije umetnike, profesore i predavače iz različitih umetničkih polja: klasične, duhovne, tradicionalne, džez muzike, kao i ljude kreativnih sposobnosti, sa idejom da prvenstveno deci i mladima, a onda i svim slojevima društva, približi prave kulturne vrednosti.

Predstavljanjem fotografija putem neuobičajenog umetničkog karavana, otvara se jedan novi pogled u stvarnost, a koji na najbolji način može biti upotpunjen izgradnjom međusobnog poverenja i podrške. Na taj način se doprinosi izgradnji novog ciklusa širenja ciljeva koje ima klasična muzika i umetnost, što bi uslovilo napredak socijalnih i duhovnih karakteristika mladih, a to bi ujedno bio glavni cilj i misija.

Ideja MUZIKUS-a je da od Zapadne Srbije napravi kulturni centar i prestonicu kulture tokom letnjeg perioda. Pored toga što okupljamo najbolje umetnike i muzičare, težimo da stanovništvu pružimo mogućnost posete vrhunskim umetničkim događajima i na taj način, kod njih, izgradimo svest o pravim kulturnim vrednostima.
Prikazivanjem izložbe fotografija „ARLEMM-umetnički karavan” šalje se jaka poruka koju ovaj projekat nosi u sebi. S obzirom da se pedagoški rad u okviru projekta ARLEMM odigrava u četiri zida, ovo je mogućnost da šira javnost vidi rad, posvećenost, razvijanje i rađanje talenata, umetnosti, reakcije dece i reakcije profesora.
Projektom „ARLEMM – umetnički karavan” nastojimo da u ljudima probudimo emocije i podstaknemo ih na razmišljanje. Ono što je najlepše u umetnosti koju stvaramo ovim putem su dela koja ostaju posle nas. To je trag koji ostaje nekada i negde zabeležen. Fotografije nastale tokom trajanja projekta ARLEMM su trenutak nečije inspiracije. Sa jedne strane, to je trenutak sačuvan za večnost, a sa druge jedinstven i lepo upakovan delić sekunde koji na svakog posetioca ostavlja jedinstven i neponovljiv utisak.

Ovogodišnja muzička manifestacija ARLEMM će u Arilju biti održana od 19. jula do 2. avgusta.

Izvor: ARLEMM

You may also like

Leave a Comment