Užice, RS
19°
Сунчано
8ч9ч10ч11ч12ч
21°C
23°C
25°C
27°C
28°C
Home DruštvoUmetnost i kultura Aktivnosti posvećene Šekspiru u Užičkoj gimnaziji

Aktivnosti posvećene Šekspiru u Užičkoj gimnaziji

by Velimir Popovic

1

U Užičkoj gimnaziji je u ponedeljak, 24. marta održana izložba posvećena Šekspiru i podeljene su nagrade pobednicima likovnog konkursa „Šekspir i njegovo doba” i literarnog konkursa „Šekspirov sonet”.

Pobednik literarnog konkursa je Siniša Jovančićević, učenik II1 iz Umetničke škole, drugu nagradu je osvojio Vojislav Bogosavljević učenik IV5 iz Užičke gimnazije, dok treću nagradu dele Milica Nešković, učenica IV1 iz Gimnazije, Maja Janković i Anđela Lukić, učenice II5 iz Gimnazije.

Prva nagrada na likovnom konkursu pripala je Sofiji Obradović, učenici Ivbs iz Ekonomske škole, druga Ana Mariji Marković, učenici II5 iz Medicinske škole, a treću nagradu dele Nera Kukić, učenica I5 iz Medicinske škole, Ana Šumarević, učenica III1 iz Gimnazije i Siniša Lazić, učenik IV5 iz Gimnazije.

Užički gimnazijalci tokom ove školske godine uz pomoć profesora engleskog jezika organizuju razne aktivnosti kojima obeležavaju 450 godina od rođenja Vilijama Šekspira, koji je nedavno proglašen piscem milenijuma.

Krajem novembra prošle godine Gimnazijalci su organizovali kviz o znanju o Šekspirovom delu i životu, u decembru je na Maloj sceni Narodnog pozorišta odeljenje II1 Užičke gimnazije izvelo Romea i Juliju, jednom mesečno đaci imaju priliku da pogledaju film snimljenog po nekom od Šekspirovih dela. Krajem prvog polugodišta raspisani su literarni i likovni konkursi na kojem su učestvovali užički srednjoškolci.

U ovoj godini, krajem marta biće održano takmičenje u recitovanju Šekspirove poezije, a početkom aprila bivša učenica Gimnazije Ana Jevđović magistar arhitekture organizovaće radionicu Arhitektura pozorišta kroz vekove. U aprilu će biti održano muzičko petsko veče sa Šekspirovom pezijom, uz muziku i ples iz renesansnog doba.

N. H.

 

You may also like

Leave a Comment