Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home Društvo Osvojite knjigu Sama, Isidore Bjelice

Osvojite knjigu Sama, Isidore Bjelice

by Velimir Popovic
0 comment

Sama

U saradnji sa Izdavačkom kućom Laguna, gradski portal Ero vam ovog utorka poklanja knjigu Sama, Isidore Bjelice. Da bi ova knjiga postala vaša potrebno je da se u toku današnjeg dana javite i tačno odgovorite na nagradno pitanje koje se nalazi na kraju teksta.  Odgovore šaljite na e-mail adresu nebojsa.hobetko@gmail.com

SAMA, Isidora Bjelica

Ukratko o knjizi

Autobiografski roman u kojem prvi put otkriva jedan deo svog života o kojem je dosad ćutala. Iskren ispis osećanja i misli književnice koja nastavlja borbu za život.

Sadržaj

Na ovoj planeti smo samo iz jednog razloga: da naučimo da volimo. Obuze me strašna, jeziva panika, koja ide do dubine kostiju, da sve ovo zajedno nema nikakvog smisla i da ga ja neću nikada otkriti. Da ću ceo život provesti pogrešno… Uzbudljiva ispovest Isidore Bjelice o delu njenog života o kojem dosad niko nije znao ništa. Ovaj autobiografski roman istovremeno je i filozofska pripovest o traganju za ljubavlju i smislom. Junakinja romana Sama luta po svetu, odlazi u Meksiko u potrazi za ključem razumevanja našega bića i smisla, ne znajući da se odgovor zapravo nalazi u njenom srcu… I kada se mnogo godina kasnije suoči sa krajnjim beznađem, kada pomisli da su je svi napustili i da je ostala sama, shvatiće da put do srca voljenog vodi kroz sopstveno srce.

Prethodno objavljeni naslovi

101 muškarac za četiri godišnja doba, Spas 2, Virtuelna kurva, Tajna Titovog kreveta, Spas, Avato, Kraljice serbske, Tajni život slavnih Srpkinja, Ljubav u Kairu, Roman o preljubi, Ljubav u Bejrutu, Ljubav u Emiratima, Santa Maria, Dama iz Santorinija, Ljubav u Tunisu, Dama iz Monaka, Moj deda Luj Viton, Srpkinja, Tajna knjiga, Ljubav u Maroku, Apostoli urbanog Beograda, Put oko sveta za 25 dana.

O autorki

Rođena u Sarajevu. Diplomirala i magistrirala dramaturgiju na FDU. Kao kolumnista i filmski kritičar pisala je za gotovo sve veće novine sa eks-jugoslovenskog prostora. Kao pozorišni pisac i reditelj najveći uspeh doživela je sa dramom Sarajka u Beogradu, kao scenarista i reditelj potpisuje 2000. godine prvi srpski nezavisni film Dorćol–Menhetn. Autor je nagrađivanih radio-drama, od kojih je najveći uspeh doživela drama o Isidori Sekulić. Isidora je dobitnik i dva Beogradska pobednika za književnost, dva Zlatna bestselera, „Samsungove“ nagrade za kulturu, nagrada Gala pisac TV Politike 2002, Najvoljenije žene 21. veka, Karić nagrade za publicistiku i nagrade Dragiša Kašiković za publicistiku, nagrade za književnost studenata Sorbone i mnogih drugih nagrada za brojne humanitarne angažmane. Kao glavni urednik potpisala je nekoliko projekata. Već tri godine je glavni urednik diplomatskog magazina Vip Trip Diplomatic… Isidora govori pet jezika, globtroterka je koja je dva puta obišla celu zemaljsku kuglu, pasionirani tviteraš, udata za N. Pajkića i mama dvoje dece, Vile i Lava. Od otkrivanja da boluje od opake bolesti posvećena je alternativnim načinim lečenja i saznanjima iz te oblasti. Njena dela prevođena su na engleski, ruski, francuski, slovenački, makedonski i španski jezik.

Nagradno pitanje: Navedite nekoliko prethodnih naslova Isidore Bjelice?

Odgovore slati na e-mail adresu: nebojsa.hobetko@gmail.com

Related Posts

Leave a Comment