Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home SportOdbojka Juniori OK Užice pobedama na startu najavljuju dobru sezonu

Juniori OK Užice pobedama na startu najavljuju dobru sezonu

by Velimir Popovic

Juniori OK Užice

Odbojkaški klub „Užice” pažnju poklanja i najmlađim odbojkašima, tako u okviru kluba postoje selekcije pionira, kadeta i juniora. Znajući da bez dobrog rada sa mlađim kategorijama nema kvalitetnih igrača koji će poneti seniorski dres, treneri u ovom klubu su se posvetili radu sa najmlađima iako to nije ni malo lak put.

Mlađe i starije pionire vodi Zoran Murić  koji treniraju u OŠ „Stari grad” i u OŠ „Dušan Jerković” utorkom četvrtkom i petkom.  Škola odbojke traje tokom cele godine i njom rukovodi Ivan Panić a u radu mu pomažu Vladimir Krsmanović i Nemanja Lazić.

Juniorima je takmičenje počelo, a u drugom kolu startovali su pobedom u Užicu nad ekipom FAP Livnice iz Prijepolja sa 3:0, a rezultat po setovima je 25:16, 25:17, 25:18. U narednom kolu u goste  dolazi ekipa iz Lučana i to će biti novi izazov i prilika za juniorski tim da odmeri snage na utakmici u Užicu. U petak 11. oktobra u 20 časova u  OŠ „Stari grad” juniori će  igrati sa  Liberom,  novim klubom iz Čačka  koji je imao želju da svoje treninge prekinu utakmicom i da odmere snage sa Užičanima.

—Nama je cilj svake godine da izađemo iz okvira regiona i ako možemo da osvojimo prvo mesto na regionu kako bi se plasirali na polufinalne i finalne  turnire u okviru OS Srbije. Ako osvojimo jedno od prva tri mesta makar u jednoj od tri kategorije što u principu  i želimo  mi smo zadovoljni. Bitno nam je da mart 2014. godine pokaže da su momci bolji nego u septembru 2013. godine— objasnio je Bogosavljević.

Pioniri OK Užice—polufinale Prvenstva Srbije u Vršcu 2013. godine

Pioniri OK Užice—polufinale Prvenstva Srbije u Vršcu 2013. godine

Odbojkaški klub Užice je osnivač i organizator  Lige osnovnih  škola u gradu Užicu. Ove godine biće  održana deveta Liga osnovnih škola, a sledeće godine će biti i jubilej ove lige. Veliku podršku u celoj ovoj priči doprinosi i firma „Controlpoint” koja obezbeđuje dresove za sve škole učesnice ligaškog takmičenja.

OŠ „Aleksa Dejović” - Sevojno

OŠ „Aleksa Dejović” – Sevojno

OŠ „Aleksa Dejović” iz Sevojna pokazala se kao najbolja  u zadnjih osam godina i četvorostruki je pobednik takmičenja. U ligi se takmiči i pet osnovnih škola iz Užica a to su : „Stari grad”, „Nada Matić”, „Slobodan Sekulić”, „Dušan Jerković” i „Prva Osnovna škola”.

—Škole se takmiče i nadigravaju, a  igra se pet kola u jesenjem  i pet u prolećnom periodu. Utakmice se igraju u školama, a na kraju lige se organizuje finalni turnir gde se određuje pobednik. Na finalnom  turniru prednost imaju škole koje su osvojile prvo ili drugo mesto u toku lige i na kraju delimo pehare, medalje i proglašavamo najbolje igrače tako da pravimo dobru stvar za užičke osnovce — naglašava  Bogosavljević.

Predrag Marković

You may also like

Leave a Comment