Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C

naslovna rukomet na trgu

Na Gradskom trgu je u nedelju u okviru obeležavanja Dana grada Užica održan finalni rukometni turnir „Street handball” na kojem je učestvovalo oko 100 učenika i učenica svih osnovnih škola iz Užica.

Najuspešniji u konkurenciji devojčica je ekipa OŠ „Miodrag Milovanović Lune” koja je zauzela prvo mesto, a iza njih su se plasirale devojčice iz OŠ „Andrija Đurović” i OŠ „Stari grad”. Kod dečaka pehar za prvo mesto je pripao đacima iz OŠ „Aleksa Dejović”, drugo mesto su osvojili učenici OŠ „Miodrag Milovanović Lune”, a treće je pripalo učenicima OŠ „Dušan Jerković”.

rukomet na trgu 1

Turnir je organizovao Omladinski rukometni klub Užice uz podršku grada Užica, Rukometnog saveza Srbije i Sportskog saveza Užica.

—Nastupilo je 11 ekipa, šest muških i pet ženskih koji su demonstrirali lepotu rukometnog sporta. U okviru Street handbal-a su malodrugačija pravila nego kod velikog rukometa, tako da ovde imamo tri igrača i golmana, uz dva rezervna igrača. Utakmice traju dva puta po sedam minuta. Zahvaljujući angažmanu nastavnika fizičkog koji su u prethodnom periodu u okviru rukometnih sekcija u svojim školama i okviru izabranog sporta rukometa animirali decu, okupili mi smo sada u i prilici smo da uživamo u onome što su oni naučili iz rukometa—rekao je Dragojle Božić, predsednik ORK Užice.

rukomet na trgu 2

Božić je naveo da je ORK Užice u prethodnom periodu puno toga uradio na afirmaciji rukometa u okviru sekcija u školama, zahvaljujući dobroj organizaciji sa nastavnicima fizičkog vaspitanja, a uspeli su i uz podršku Grada da omoguće svoj deci koja su zainteresovana da bez plaćanja članarine da treniraju u rukometnom klubu, da se takmiče u okviru Lige mlađih kategorija grupe Zlatibor gde učestvuju najmlađi pioniri, malo stariji kadeti, juniori i seniori.

Pehare i lopte za učesnike turnira obezbedio je Grad Užice.

Sva deca koja su učestvovala na ovom turniru imaće uskoro priliku da se ogledaju i na Opštinskom takmičenju gde će učestvovati kao predstavnici svojih timova u velikom rukometu.

M. H.

Related Posts

Leave a Comment