Užice, RS
21°
Partly Cloudy
19h20h21h22h23h
19°C
17°C
16°C
14°C
14°C
Home Društvo Neodoljive čokoladne Kocke: Recept koji morate probati

Neodoljive čokoladne Kocke: Recept koji morate probati

by Ostoja Mirosavljevic
0 comments 3 views 2 minutes read

Neodoljive čokoladne Kocke: Recept koji morate probati

Postoji magija u domaćim poslasticama koju kupovne poslastice ne mogu nadmašiti. Kao ove sočne čokoladne kocke – vrsta koja je i utešna i raskošna.

 

Sastojci za ovu čokoladnu poslasticu

Zaronimo u vašu kuhinju sa ovim pažljivo odabranim sastojcima. Za osnovu kolača, trebaju vam 3 jajeta, 3 pune kašike brašna, 2 kašike šećera, pola paketa praška za pecivo, 50 ml mleka, 50 ml ulja, i 50 grama čokolade za kuvanje ili 2 kašike kakao praha (u tom slučaju dodajte još jednu kašiku šećera). Plus, malo (50 ml) običnog ili čokoladnog mleka za natapanje kolača.

A šta je sa ganasom? Jednostavno prikupite 200 ml slatke pavlake i 100 grama čokolade za kuvanje.

 

Izrada savršenih čokoladnih Kocki

Proces počinje ritualom: pažljivim odvajanjem belanaca od žumanaca. Belanca umutite u sneg, postepeno dodajući šećer. Uključite žumanca, kratko muteći mikserom na najnižoj brzini.

Zatim rastopite čokoladu sa uljem dok ne postane glatka—sipajte je u smesu. Dodajte mleko, mešajući lagano rukom da se ukusi prirodno sjedine.

 

Od smese do ispečene sreće

Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Ponovo lagano mešajte i sipajte ovu svilenkastu smesu u unapred pripremljen, podmazan i pobrašnjen pleh za pečenje.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni Celzijusa zavodljivih 20 minuta. Pazite da ne prepečete!

 

Natapanje mlekom i ganache

Kada izvadite iz rerne, zagrejte mleko u vašem loncu umrljanom čokoladom i prelijte ga preko kolača dok je još topao. Ostavite ga da se ohladi.

Uključite ganache: Lagano zagrejte slatku pavlaku (ne dovodite je do ključanja) i prelijte je preko izlomljenih komadića čokolade. Neka se sjedine u neprekidnu celinu. Sipajte ovo preko vašeg ohlađenog kolača, puštajući ga da se stegne.

 

Poslednje hlađenje

Kada se vaš ganache stegne, pustite da vaše delo odmori – bar nekoliko sati u frižideru. Čekanje samo povećava iščekivanje.

 

Nezaboravne čokoladne kocke

Uživajte u ovim čokoladnim kockama; delite ih, volite ih. Njihova jednostavnost izrade i utešna ukusna nota čine ih omiljenim iz prve. Bilo da skupljate omiljenu kolekciju ili poklanjate prijatelju, ove čokoladne kocke zaslužuju mesto u vašem desertnom repertoaru.

Related Posts

Leave a Comment