Home Vesti Tradicionalni Šljivovački Sajam: Rakijada se Vraća sa Novinama!

Tradicionalni Šljivovački Sajam: Rakijada se Vraća sa Novinama!

by Ostoja Mirosavljevic
0 comment 6 views 2 minutes read

Tradicionalni Šljivovački Sajam domaće rakije povratio se nakon četiri godine!

Šljivovački Sajam, popularna Rakijada, ponovo će oživeti znamenitosti sela Šljivovica. Da, u pitanju je događaj koji okuplja najbolje umetnike iz sfere proizvodnje domaće rakije! Uz podršku opštine Čajetina i brojnih kulturnih centara, biće održan 13. oktobra uz potpuno novi i unapređen program.

Počemu je sajam važan?

Rakijada nije samo običan događaj. Ona je čuvanje tradicije, baština naše kulture i prilika da se podsetimo korena. Ova manifestacija ohrabruje mlade da osete ponos prema svojim običajima i kulturi. Izložba primera rakije, koja će se održati na Kraljevom trgu, biće prava pozivnica za sve turiste i posetioce.

Inovativne aktivnosti i novi sadržaji

Ovogodišnja Rakijada umesto tradicionalne prezentacije ponudiće i takmičenje u dve kategorije – rakije sa gazdinstava i industrijske rakije. To je prava prilika za sve proizvođače da pokažu kvalitet svog proizvoda. Kako bi selo oživelo u punom sjaju, takmičenja će obuhvatiti i proglašenje najuređenijeg dvorišta, voćnjaka i pite savijače.

Kulturno-umetnički program

Buduća generacija našeg naroda imaće priliku da pokaže svoje talente. Kulturno-umetnički program biće obogaćen nastupima zdravičara i pevačkih grupa koje unose radost u svako srce. Sve aktivnosti upotpunjavaće trubački orkestar Milovana Milaćevića i drugi raznovrsni izvođači.

Zašto je Rakijada pravi turistički doživljaj?

Iako mnogi gledaju na Rakijadu kao na lokalni događaj, ona je usmerena na promociju kulturnog turizma. Ovaj događaj spaja tradiciju i modernost, pružajući unikatne doživljaje svakom posetiocu. Direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović, ističe koliko je važna ova prilika da se turisti pozovu i upoznaju selo Šljivovicu.

Kako učestvovati?

Svako može učestvovati u ovoj jedinstvenoj manifestaciji! Rakijada otvara vrata svima koji žele da okuse pravi autentični srpski duh kroz degustacije i kulturne prikaze. Uz to, organizatori ovogodišnjeg sajma omogućili su i nagradne igre za posetioce. Time je šansa da se ponesu posebni suveniri još veća!

Related Posts

Leave a Comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.