Home Vesti Ministarka Dubravka Đedović Handanović: Bez Poskupljenja

Ministarka Dubravka Đedović Handanović: Bez Poskupljenja

by Ostoja Mirosavljevic
0 comment 1 views 2 minutes read

Ministarka Dubravka Đedović Handanović potvrđuje stabilnost cena

Energetska stabilnost je jedan od najvažnijih faktora za svako domaćinstvo, naročito tokom hladnih zimskih meseci. Kao rezultat kontinuiranih napora Ministarstva rudarstva i energetike, ministarka Dubravka Đedović Handanović donela je vest koja je od velike važnosti za sve građane Srbije. Poskupljenja gasa i struje za domaćinstva neće biti tokom zimske sezone. Ova izjava ima veliki značaj, posebno u vremenu kada cene energenata rastu globalno.

Potpisan sporazum sa Azerbejdžanom

Nakon potpisivanja važnog sporazuma sa azerbejdžanskim ministrom energetike Parvizom Šahbazovom, ministarka Đedović istakla je da je Srbija obezbedila dovoljne količine gasa. Ovaj dogovor je ključan za održavanje stabilnosti u snabdevanju energenata tokom zime, što garantuje mirnoće u domaćinstvima širom zemlje.

Zaštita tržišta od promenljivih cena

Metodologije koje Srbijagas i Elektroprivreda Srbije primenjuju su osmišljene da zaštite i komercijalne kupce i domaćinstva. Cilj je obezbediti dodatnu sigurnost ukoliko dođe do oscilacija tržišnih cena. Ove mere usmerene su ka ravnomernoj raspodeli rizika, čime se štite kako energetske kompanije tako i privredni subjekti.

Podrška privredi tokom energetske krize

Ministarka Đedović naglasila je da je država ponela veliki deo tereta tokom energetske krize. Sa svojim timom, ona osigurava kontinuiranu podršku kompanijama u cilju poboljšanja produktivnosti i efikasnosti. Oni podstiču smanjenje troškova, i što je još važnije, realizaciju ulaganja koja su od suštinskog značaja za napredak.

Strateške investicije u budućnost

Nastavak ulaganja u energetski sektor ostaje prioritet. Đedović je ponovila čvrstu posvećenost Ministarstva podršci investicijama koje omogućavaju dugoročnu stabilnost energetskog sektora. Kroz ove investicije celью se omogući održiva budućnost za energetsku privredu zemlje.

Šta ova situacija znači za građane?

Ovi uspesi u pregovorima i investiranju znače da građani mogu da očekuju mirniju zimu bez finansijskih pritisaka izazvanih poskupljenjem energenata. To je posebno važno u današnjem vremenu kada se mnogi bore sa rastućim troškovima života.

Srbija je obavila neophodne korake da obezbedi stabilnost u snabdevanju gasom i elektrom tokom predstojeće zime. Ministarka Dubravka Đedović Handanović svojim radom doprinosi mirnom životu građana, osiguravajući da domaćinstva ne budu dodatno pritisnuta finansijskim troškovima zbog poskupljenja energenata. Njen angažman i postignuća u energetskom sektoru govore o posvećenosti da nastavi sa jačanjem energetske stabilnosti Srbije.

Related Posts

Leave a Comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.