Home Vesti Čisto jezero Perućac: Henkel i SOPAS u akciji očuvanja

Čisto jezero Perućac: Henkel i SOPAS u akciji očuvanja

by Ostoja Mirosavljevic
0 comment 4 views 2 minutes read

Čisto jezero Perućac: Henkel i SOPAS u akciji očuvanja vode

„Volim reku, a ti?“. Ovo je projekat koji već pet godina zahvaljujući kompaniji Henkel Srbija i Savezu organizacija podvodnih aktivnosti Srbije (SOPAS) donosi vidljive rezultate. Samo nedavno, na jezeru Perućac, izvučeno je 300 kg otpada zahvaljujući njihovoj zajedničkoj akciji čišćenja. Ovo je još jedan korak u misiji očuvanja vodenih površina u Srbiji.

Moć saradnje

Saradnja koju Henkel ima sa SOPAS dragocena je i dugotrajna. Aleksandra Radovanović, rukovodilac sektora za menadžment kategorija u Henkelu, istakla je da su rezultati ove saradnje vidljivi i impresivni. „Prikupili smo velike količine otpada i doprineli očuvanju životne sredine i naše planete,“ izjavila je Radovanović. Ova incijativa jasno pokazuje primer društveno odgovornog poslovanja i motivaciju koju pruža svima nama za očuvanje prirode.

Značaj svesti o ekologiji

Predsednica SOPAS-a, Božana Ostojić, empatično govori o značaju akcija poput ove. „Projekat je tokom pet godina podigao svest javnosti o značaju očuvanja naših vodenih bogatstava,“ istakla je ona. Saradnjom i pojedinačnim zalaganjem, možemo zaštiti planetu i učiniti je lepšim mestom za život svih nas. Ovo je poziv da i pojedinci postanu deo promena.

Promena počinje od nas

Projekat „Volim reku, a ti?” je delom šire kampanje kompanije Henkel pod nazivom „Promena počinje od nas“. U prethodne četiri sezone, prikupljeno je više od 8.5 tona otpada sa različitih lokacija u Srbiji! Ovaj uspeh inspiriše i predstavlja trajni poziv na akciju. Ove godine, planirano je sedam sličnih akcija, raspoređenih na različitim lokacijama u zemlji – jedno od kojih je i jezero Perućac.

Sigurna budućnost za nove generacije

Zašto je jezero Perućac važno? Očuvanje prirodnih bogatstava nije samo pitanje današnjice, već i odgovornost prema budućim generacijama. Ovakve akcije ne samo da čine našu životnu sredinu čistijom i lepšom, već i stimulišu svest i angažovanje kod ljudi u pravcu održivog razvoja.

Kako vi možete doprineti?

Budite primer u vašoj zajednici! Svako od nas može pridoneti očuvanju prirode na različite načine, bilo da je to učestvovanjem u lokalnim ekološkim akcijama ili recikliranjem kod kuće. Jezero Perućac je samo jedan od primera. Složna akcija počinje od malih koraka i malih promena koje svaka osoba može da napravi.

Put ka ekološkoj svesti

Henkel i SOPAS dokazuju kroz svoju delatnost važnost udruživanja snaga. Nastavak njihovih akcija bitan je za podizanje ekološke svesti u društvu. Vreme je da se uključimo i podržimo ove inicijative, da bi svi mi — naravno uključujući i naš ekosistem — mogli da dišemo lakše!

Related Posts

Leave a Comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.