Užice, RS
24°
Partly Cloudy
15h16h17h18h19h
25°C
25°C
24°C
22°C
19°C
Home Vesti Značaj važećih dozvola: JKP Duboko u problemu

Značaj važećih dozvola: JKP Duboko u problemu

by Ostoja Mirosavljevic
0 comment 2 views 1 minutes read

Ključni Problem Opasnog Poslovanja

Ministarstvo zaštite životne sredine je upravo potvrdilo ono što je mnoge uznemirilo. JKP Duboko, koje upravlja značajnom deponijom u Užicu, nema važeće dozvole za skladištenje, odlaganje i transport otpada. Ova vest već stvara velike ekosistemske i privredne implikacije koje moraju biti dublje istražene.

Neverica i Izvesnost: Deponija Radi Bez Pokrića

U svojoj izjavi, Ministarstvo zaštite životne sredine je objavilo da se zahtevi za izdavanje dozvola koje JKP Duboko podnosi od aprila 2022. godine nisu prihvatili. Da stvari budu gore, postojeći zahtevi su odbačeni. Ovo ostavlja JKP Duboko u velikom privrednom prekršaju koji traje više od dve godine.

Prividna Zakonitost i Falsifikovanje Dokumentacije

JKP Duboko u svojim godišnjim izveštajima navodi da ima integralne dozvole za skladištenje i tretman otpada, iako to nije istina. Ova nelegalna delatnost je potvrđena lažnim izveštajima koje su usvojili nadzorni odbori i skupštine osnivača. Lažirane informacije stvaraju pravni ciklon čiji je finalni ishod još nepoznanica.

Reakcija Rukovodstva i Poslovične Odgovornosti

Direktor deponije Duboko je dao ostavku malo posle izbijanja ove afere. Iako kancelarija direktora preuzima glavnu odgovornost za neuspeh u upravljanju, čini se da je određena količina odgovornosti povrh uprave. Ostavka sama po sebi ne uklanja odgovornost sa nečijih ramena.

Potreba za Pravosnažnim Rešavanjem i Zatvaranjem Deponije

Ova situacija nameće pitanje koje mnogi u lokalnoj zajednici postavljaju: „Zar ovo nije dovoljno za jedino zakonsko rešenje – zatvaranje deponije?“ Dok Osnovno Javno Tužilaštvo ispituje okolnosti koji su doveli do požara, šira pravna i ekološka implikacija nastavljaju da opterećuju celu opštinu.

Aktivizam za Ekološku Pravdu

Grupa Da (NE) Dišemo Duboko je bila na čelu napora da se ekološki zlonamerni akteri privedu pravdi. Koristeći legalne i javne pritiske, ova grupa naporno radi da obelodani neodgovorno upravljanje deponijom i dovede do promena koje naše zajednice čine sigurnijim i održivijim.

Related Posts

Leave a Comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.