Home Vesti Miholjski Susreti Sela: Promocija, Kultura i Turizam Srbije

Miholjski Susreti Sela: Promocija, Kultura i Turizam Srbije

by Ostoja Mirosavljevic
0 comment 2 views 2 minutes read

Uticaj Miholjskih Susreta na život i razvoj sela

Svaki narod nosi svoju kulturu i tradiciju u srcu, ali retki događaji poput ‘Miholjski susreti sela’ uspevaju da ožive tu tradiciju na veličanstven način. Ovaj događaj, koji četvrtu godinu zaredom organizuje grad Užice uz podršku Ministarstva za brigu o selu, predstavlja pravi praznik za lokalnu zajednicu. Zajednica Drežnik će ove godine biti domaćin sa najvećim brojem učesnika i posetilaca do sada!

Raznolik program za sve uzraste

Da li znate kako sloboda duha i umetnost života zaista izgledaju? Susreti nude bogat program koji je podeljen u četiri dela: sportski, umetnički, izlagački i kulturno-zabavni. Sportske aktivnosti uključuju tradicionalne discipline poput nadvlačenja konopca i bacanja kamena sa ramena. Za ljubitelje umetnosti, tu je izložba tradicionalnih proizvoda i izrada domaće radinosti.

Značaj za turizam i lokalnu kulturu

Ovogodišnji susreti podsećaju nas da naši ruralni prostori nose neverovatan turistički potencijal. Avram Ilić, pomoćnik gradonačelnice, ističe važnost manifestacije za promociju lokalnih turističkih resursa. On poziva sugrađane da podrže dragocen događaj i zajedno uživaju u unikatnom ambijentu sela Drežnik.

Poboljšanje infrastrukture

Pored kulturnog značaja, manifestacija donosi i značajna infrastrukturna poboljšanja. Vredno je istaći da je u pripremu događaja uloženo oko pet miliona dinara. Renoviranje ključnih puteva i sportskih terena značajno poboljšava kvalitet života u selu, a takođe služi i kao podsticaj za još veći broj posetilaca.

Vrednost i podrška cele zajednice

Vladimir Sinđelić, član Gradskog veća, objašnjava da se u svakoj mesnoj zajednici radi na unapređenju infrastrukture. Organizacija događaja podrazumeva aktivnu uključenost lokalnih volontera, Crvenog krsta Užice i različitih gradskih službi. Ovakav nivo kolektivnog truda stvara zajedništvo i ponos.

Poziv sugrađanima da budu deo događaja

Vladan Žeravčić, predsednik Saveta MZ Drežnik, poziva sve da posete ovo selo i zahvaljuje gradu i Ministarstvu za brigu o selu na izuzetnoj podršci u organizaciji. Bez njihove posvećenosti i ulaganja, ovako značajan događaj ne bi bio moguć.

Zaključak

Miholjski susreti sela u Drežniku ne znače samo očuvanje kulture, već i unapređenje kvaliteta života na selu. Ovo je prilika da se pokaže koliko su sela važna za identitet i razvoj regiona. Budite deo ovog događaja i podržite svojim prisustvom nešto što je više od kulture – to je način života. Vidimo se u Drežniku!

Related Posts

Leave a Comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.