Užice, RS
28°
Ведро
21ч22ч23ч0ч1ч
24°C
23°C
21°C
21°C
20°C
Home MestoUžiceDešavanja 48 časova do otvaranja XIX Jugoslovenskog pozorišnog festivala

48 časova do otvaranja XIX Jugoslovenskog pozorišnog festivala

by Velimir Popovic

JPF

Narodno pozorište Užice završilo je poslednje organizacione i tehničke pripreme za XIX Jugoslovenski pozorišni festival koji se otvara 5. novembra. Radovi na zameni stakala i obnovi dela fasade pozorišta doprineće da ambijent festivala bude svečan kako i priliči jednom internacionalnim pozorišnom festivalu. Zvaničan program festivala upotpunjen je sa pratećim programima koje pored izložbe fotografija Radovana Baje Vujovića čine i prezentacija Programa Kreativna Evropa koji će se održati 10. novembra 2014. u Maloj sali Narodnog pozorišta od 18,00. Dan ranije, 09. novembra od 18, 00 , SCEN– Centar za scenski dizajn , arhitekturu i tehnologiju i Narodno pozorište Užice organizuju javni čas na temu scenskog dizajna i sceničnog karaktera javnih prostora grada Užica. Cilj ovog programa je da se uspostavi dijalog i otvore novi prostori istraživanja u domenu scenskog dizajna , a namenjen je ne samo profesionalcima već i studentima i ostalima koji su zainteresovani za ovu temu. SCEN čas je drugi deo radionice koja će biti realizovana u toku dana a koju će voditi asistenti studijskih programa scenskog dizajna.

Ovoj radionici će prisustvovati studenti osnovnih studija Scenske arhitekture, tehnike i dizajna i svi zainteresovani koji se mogu javiti na e–mail : scenskidizajn @uns.ac.rs ili doći lično u nedelju 09. novembra u 12, 00 na plato ispred zgrade pozorišta.

DSCN4047

Radovi na zgradi Narodnog pozorišta

XIX Jugoslovenski pozorišni festival će pratiti 20 akreditovanih medijskih kuća

Programsku knjižicu koja će u vreme trajanja festivala biti dostupna u holu Narodnog pozorišta  publika može preuzeti i u elektronskoj formi:

http://www.jpf.uzickopozoriste.rs/index.php/item/343-programska-knjizica-19-jpf

Pojedinačne ulaznice za predstave  JPF po ceni od 1 000 , 00 din. mogu se nabaviti od 3. novembra na blagajni Narodnog pozorišta Užice.

izvor : Jugoslovenski pozorišni festival

 

 

You may also like

Leave a Comment