Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home Vesti Zlatibor : 40 godina grupe Zana

Zlatibor : 40 godina grupe Zana

by Velimir Popovic
0 comment

ZLATIBOR-Tri večeri zaredom publika i posetioci „zlatne planine“ imali su priliku da uživaju u tri različita muzička žanra i  novoj multimedijalnoj fontani na jezeru koja svojim efektima na vodenom ekranu upotpunjuje atmosferu na Kraljevom trgu.Veče 20. jula u okviru programa „Kulturnog leta“ bilo je rezervisano za koncert grupe „Zana“ kojoj ovo nije bio prvi susret sa zlatiborskom publikom. Koncert je simbolično započeo pesmom „Leto“, a usledili su dobro poznati hitovi „Mladiću moj“, „Oženićeš se ti“, „Jabuke i vino“, „Vejte snegovi“ i mnoge druge koje je publika pevala u glas sa Jelenom i Žikom.

Poseban deo koncerta bio je i nastup naše sugrađanke Ivane Jajčanin, poznatije kao Naiva, poreklom iz Čajetine. Zbog specifične boje glasa nazivana je srpskom Ejmi Vajnhaus, a zlatiborskoj publici predstavila se sa svojim pesmama „Skidam“ i „Baš, baš“. Obe pesme nastale su kao rezultat saradnje sa grupom “Zana“ za Beoviziju 2020. i Pesme za Evroviziju 2022.

Koncert grupe “Zana“ deo je turneje po zemlji i regionu kojom se obeležava 40 godina postojanja ovog pop-rok sastava. Grupa je postigla popularnost širom bivše Jugoslavije sa drugim albumom „Dodirni mi kolena“ koji su izdali za “Jugoton“ i od tada kreće snažni uzlet na „estradnom nebu“ koji traje i danas. Kroz vreme grupa  se menjala, ali uvek ostajala dosledna sebi i svojoj publici koja je uvek verno prati, čemu je svedočila i večerašnja sjajna atmosfera na Kraljevom trgu.

Sledeći događaj u programu zlatiborskog „Kulturnog leta“ je nastup Udruženja za negovanje narodne tradicije „Zlatibor“ 22. jula od 19.30 časova.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice

Related Posts

Leave a Comment