Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home Društvo Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine objavilo je poziv proizvođačima hleba za kupovinu brašna

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine objavilo je poziv proizvođačima hleba za kupovinu brašna

by Vladimir Gujanicic
0 comment

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine objavilo je Poziv proizvođačima hleba za kupovinu brašna iz robnih rezervi, u količini od 32.500 tona do 21. marta.
Pravo na subvenciju imaju svi proizvođači hleba sa teritorije Srbije, koji su u momentu donošenja Uredbe o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna „T-500“ bili registrovani za obavljanje pomenute delatnosti, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

Maksimalne količine brašna koje proizvođači hleba mogu kupiti biće određene proporcionalno njihovoj proizvodnji hleba od brašna „T-500“ po maksimalnoj proizvođačkoj ceni od 46,31 dinara po vekni i nameravanoj proizvodnji po proizvođačkoj ceni od 46,31 dinar po vekni ili drugoj proizvođačkoj ceni, koju odredi Vlada Srbije do 31. maja 2024.

Proizvođači hleba se mogu prijaviti popunjavanjem i skreniranjem obrasca koji se nalazi na sajtu Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine, a koji se šalje na mejl adresu: trgovina@must.gov.rs.

Ministarstvo će konačne spiskove, sa određenim maksimalnim količinama brašna, dostaviti Republičkoj direkciji za robne rezerve.

Proizvođači hleba koji se nađu na spiskovima u obavezi su da sa Republičkom direkcijom za robne rezerve zaključe ugovore o kupovini brašna.

Pšenično belo brašno „T-500“ preuzimaće se iz skladišta Republičke direkcije za robne rezerve u pakovanju od 50/1 kg neto mase ili u rinfuznom stanju.

Izvor: https://www.glaszapadnesrbije.rs/884065/Za-pekare-subvencionisana-kupovina-bra%C5%A1na-/

Related Posts