Užice, RS
16°
Углавном облачно
22ч23ч0ч1ч2ч
15°C
15°C
15°C
14°C
14°C
Home MestoUžice 1,5 miliona dinara za omladinske projekte, konkurs otvoren do 14. marta

1,5 miliona dinara za omladinske projekte, konkurs otvoren do 14. marta

by Velimir Popovic
miliona dinara

Užice – Grad Užice je i ove godine preko Kancelarije za mlade rapisao konkurs sa 1.5 miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata za omladinu.

Za tu namenu iz budžeta je opredeljeno 1,5 miliona dinara. Minimalan iznos po projektu je 70 000 dinara a maksimalno za jedan projekat može biti opredeljeno 250 000 dinara.

Kako ističe Ratko Trmčić, član Gradskog veća, Grad Užice će u 2022. godini finansirati/sufinansirati realizaciju programa za omladinu koji su od javnog interesa za lokalnu zajednicu.

“Programi moraju biti iz prioritetne oblasti, a odnose se na kvalitetne edukativne, kulturne i zabavne sadržaje za mlade, prevenciju zdravlja mladih i borbu protiv narkomanije, tu su i programi podrške talentima, mladima sa invaliditetom, socijalno ugroženima. Pozivam sva udruženja za mlade da konkurišu, a po završetku konkursa biće formirana komisija, koja će po jasno utvrđenim kriterijumima opredeliti sredstva”.

Prošle godine su finansirani projekti 10 udruženja i svi oni imaju obavezu da dostave izveštaje o realizaciji svojih programa.

IZVOR: GZS

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice

You may also like

Leave a Comment