Užice, RS
20°
Делимично облачно
8ч9ч10ч11ч12ч
22°C
23°C
23°C
23°C
23°C
Home DruštvoFilm i TV 11. Dečji filmski festival sinhronizovanih crtanih filmova

11. Dečji filmski festival sinhronizovanih crtanih filmova

by Velimir Popovic

Oddball-16x9-2176x1224-1088x612

SALA 2

Od 22. do 28. oktobra

u 19 časova

cena ulaznice: 200 dinara

PETAK, SUBOTA I NEDELjA u 3D

SALA 1

u 16 časova

22. OKTOBAR u 19 časova

GRUDVICA

Titlovano

Igrani, avantura

Preporučeni uzrast: 7+

Originalni naziv: Oddball

Režija: Stuart McDonald

Zemlja porekla: Australija

Trajanje: 93 minuta

Ovo je dirljiva i emotivna priča o Alanu „Šljampavom“ Maršu i njegovom psu Grudvici. Alan je ubeđen da će lokalne vlasti dozvoliti Grudvici da zaštiti koloniju malih pingvina u Midl Ajlandu od divljih mačaka i pasa. Veran prikaz prijateljstva među životinjama neće nikog ostaviti ravnodušnim, a zbog uspešno obavljenog zadatka, Maremano, vrsta pastirskih pasa, postaje glavni zaštitnik ugroženih životinja ovih dalekih predela.

23. OKTOBAR u 16 časova

Pingvini sa Madagaskara 3D

Sinhronizovano

Animirani

Originalni naziv: The Penguins of Madagascar

Preporučeni uzrast: 5+

Režija: Simon J. Smith

Zemlja porekla: SAD

Trajanje: 92 minuta

Super špijunski timovi se ne rađaju, oni se izležu iz jaja! Otkrijte tajne najvećih i najurnebesnijih ptica iz tajnog sveta špijunaže: Skiper, Kovalski, Riko i Vojnik. Ova elita udružuje snage sa popularnom tajnom organizacijom Severni vetar na čijem je čelu zgodni i podmukli Agent Poverljivo (mogli bismo da vam kažemo ime, ali onda… znate). Zajedno, oni moraju da spreče ozloglašenog Oktavijana Šprica da uništi naš svet. Ova ekipa pingvina su za kratko vreme postali svetski popularna atrakcija, a glasove kod nas su im pozajmili Bane Zeremski, Bojan Žirović i Srđan Timarov.

23. OKTOBAR u 19 časova

PRDOPRAH DOKTORA PROKTORA

Sinhronizovano

Igrani, komedija

Preporučeni uzrast: 4+

Originalni naziv: Dovtors Proktors Prompepulver

Režija: Arild Fröhlich

Zemlja porekla: Norveška

Trajanje: 85 minuta

U fokusu filma je nejaki dečak Mrva sa vatrenocrvenom kosom. Nakon što se useli jednog sunčanog dana u Topovsku ulicu i sretne Lisu i gotovo ludog profesora, počinje divna avantura! Film se bavi nevaljalim blizancima, dugačkim pudinzima od karamele i još dužim anakondama. Ne propustite filmsku priču o dečacima koji uz pomoć prdopraha i ekscentričnog doktora Proktora lete čak u svemir! Film je snimljen na osnovu istoimenog romana Džoa Nezboa iz 2007. godine.

ZOZONCI U ZEMLJI VETRA 3D

Animirani, avantura , komedija

Originalni naziv: Pet Pals In Windland 3D

24. OKTOBAR u 16 časova

Sinhonizovano

Preporučeni uzrast: 6+

Režija: Serđo Manfio

Zemlja porekla: Italija

Trajanje: 80 minuta

Zozonci žive u malom gradiću Puf u kome sve radi zahvaljujući energiji vetra. U novoj avanturi,Vrana-veštica je odlučna da otme Glavni točak koji sve pokreće. Šest nerazdvojnih prijatelja pokušaće da je spreče i spase divni grad. Porodični film „Zozonci u zemlji vetra 3D“ ispunjen je akcijom i poziva bioskopsku publiku da preuzme aktivnu ulogu. Fantastični likovi i vesele šale naglašavaju značaj obnovljivih izvora energije.

24. OKTOBAR u 19 časova

BAMZI I GRAD LOPOVA

Sinhronizovano

Animirani

Preporučeni uzrast: 4+

Originalni naziv: Bamse And The City Of Thieves

Režija: Christian Ryltenius

Zemlja porekla: Švedska

Trajanje: 66 minuta

Bamzi, Mali Hop i Šelman se upuštaju u akciju spašavanja bake od zlog Rejnarda Foksa. On ju je kidnapovao i sprečio da sprema medogrom – specijalni med koji Bamzija pretvara u najsnažnijeg medveda na svetu. Stoga Bamzi i njegovi prijatelji kreću na opasno putovanje kroz šumu Goblina do Grada Lopova. ,,Bamzi i Grad lopova” je švedski crtani film o najjačem medi na svetu – Bamziju, stvoren od strane Rune Andersona. Na televiziji se pojavio još 1966. godine i od tada je stekao svetsku popularnost.

25. OKTOBAR u 16 časova

KOD KUĆE 3D

Sinhronizovano

Preporučeniuzrast: 4+

Originalni naziv: Home

Režija: Tim Johnson

Zemljaporekla: SAD

Trajanje: 94 minuta

Animirano

Preterano optimistična i pomalo nesposobna vanzemaljska rasa Buv, koju predvodi Kapetan Smek, beži od smrtnih neprijatelja i dospeva na Zemlju. Ubeđeni da čine uslugu ljudskoj rasi, počinju da iseljavaju ljude sa Zemlje. Međutim, snalažljiva devojčica Tip uspeva da izbegne zarobljavanje. Dok beži, društvo joj pravi prognani Buv pod imenom Ou, koji je slučajno obavestio smrtne neprijatelje vanzemaljce da se Buv rasa krije na Zemlji. Glasove likovima su pozajmili su Sara Jovanović, Anica Dobra i Ivan Zekić.

25. OKTOBAR u 19 časova

HOKUS POKUS ALFI ATKINS

Sinhronizovano

Animirani

Preporučeni uzrast: 4+

Originalni naziv: Hokus Pokus Willi Wiberg

Režija: Torill Kove

Zemlja porekla: Norveška

Trajanje: 72 minuta

Alfi Atkins je krenuo u školu i njegova najveća želja je da dobije psa za rođendan. Ipak, njegov otac misli da je on još uvek suviše mali za tako veliku obavezu. Pošto mu nije bila lako da ubedi tatu da je sada dovoljno veliki dečak, jednog dana u parku upoznaje čarobnjaka preko kojeg misli da će konačno dobiti kucu. Nažalost, saznaće da ne može sve da se reši putem magije. Ovaj animirani film je urađen po popularnoj knjizi „Hokus Pokus Alfi Atkins“ koja je imala ogroman uspeh širom Evrope. Od nedavno dostupna je i besplatna igrica za Android platformu.

26. OKTOBAR u 19 časova

MUMIJEVI NA RIVIJERI

Sinhronizovano

animirani, komedija

Preporučeni uzrast: 6+

Originalni naziv: Muumit Rivieralla

Režija: Xavier Picard, Hanna Hemilä

Zemlja porekla: Finska

Trajanje: 80 minuta

Mumijevi žive bezbrižno u kućici u dolini, okruženi brojnim prijateljima. Nakon putovanja kroz oluju na otvorenom moru, porodica stiže na Rivijeru, gde će njihovo jedinstvo biti stavljeno na probu. Simpatična porodica Mumijevi je nastala po knjizi i stripovima finske ilustratorke Tove Janson. Film je za sve uzraste, obrađuje univerzalne teme kao što je pronalaženje radosti u malim stvarima u životu, porodici i kako je lepo biti optimista.

27. OKTOBAR u 19 časova

Kasper i Ema na Safariju

Sinhronizovano

Igrani, avantura

Preporučeni uzrast: 5+

Originalni naziv: Karsten og Petra på safari

Režija: Arne Lindtner Næss

Zemlja porekla: Norveška

Trajanje: 83 minuta

Uzbudljive avanture Kaspera i Eme se nastavljaju. Ovaj put idu u Afriku gde upoznaju šarenoliki svet životinja. Kada u njihov rezervat stigne mladunče lava koje odbija da jede, oni se sa svojim dekom upuštaju u misiju spašavanja mame lavice kako bi oraspoložili lavića. Na ovom putu upoznaće se sa brojnim egzotičnim životinjama, ali i drugim kulturama koje žive u tim predelima. Kasper i Ema su stvoreni davne 1992. godine od strane pisaca Tora Age Bringsverda i Ane G. Holt. Od tada je snimljeno nekoliko filmova i televizijskih serija.

28. OKTOBAR u 19 časova

JEDAN ŽIVOT

Sinhronizovan

Dokumentarni

Preporučeni uzrast: 5+

Originalni naziv: One Life

Režija: Majkl Ganton, Marta Holms

Zemlja porekla: Velika Britanija

Trajanje: 85 minuta

Preko pet miliona godina Zemlja je evoluirala u neverovatno bogatstvo i različitost koje nas okružuje. „Jedan život“ je proslava najmaštovitijih i brilijantnih priča o opstanku u životinjskom carstvu. Priča nas vodi kroz pun ciklus života. „Jedan život“ otkriva da – bilo da imamo krila, peraja, dva ili osam para nogu postoji neverovatna priča koja nas spaja. Svojom pričom „Jedan život“ razgaliće svačija srca. Prelepe sekvence i napredna tehnologija snimanja učinile su da „Jedan život“ bude nešto što do sada nije viđeno na velikom platnu.

You may also like

Leave a Comment